Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

οργή λαού ξεσηκωμός παντού

Πολλές δεκάδες συμπολιτών μας και κατοίκων της περιοχής ανταποκρίθηκαν τοβράδυ της περασμένης Τετάρτης στο κάλεσμα της επιτροπής μας για συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την άφιξη στη γειτονιά μας του μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ και υπουργού ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη, που πρωτοστατεί στο επικείμενο ξεπούλημα του αεροδρομίου του ελληνικού και στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Το σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό» καθώς και άλλα ακούστηκαν χθες δυνατά στη γειτονιά της Τερψιθέας, όχι όμως τόσο δυνατά για να φθάσουν στα αυτιά του υπουργού ο οποίος φρόντισε να απουσιάζει λόγω «αναγκαστικής παρουσίας του υπουργού στη βουλή». Αυτή η πολιτική και οι εκφραστές της δεν μπορούν άλλωστε να κάνουν αλλιώς από τον να «απουσιάζουν» μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με την διογκούμενη κοινωνική οργή.

Την Τετάρτη το βράδυ φάνηκε ένα πράγμα, ότι αυτή η πολιτική που διεκδικεί να καταργήσει κάθε είδους εργατικού δικαιώματος και λαϊκής κατάκτησης θα ηττηθεί στο δρόμο του αγώνα, από τους ανυποχώρητους αγώνες του λαϊκού κινήματος, από τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.