Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ


Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου η ελληνική Βουλή ψήφισε όλα εκείνα τα βάρβαρα μέτρα που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση. Ένα μνημόνιο κοινωνικής κατεδάφισης πολύ χειρότερο απ’ το πρώτο συνεχίζοντας, επεκτείνοντας και βαθαίνοντας όλες εκείνες τις πολιτικές που έχουν χρεοκοπήσει ήδη τον Λαό. Η βουλή είπε ναι σε όλα. Ναι στην διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων, ναι στην μείωση - συρρίκνωση μισθών και συντάξεων που δεν φτάνουν πια ούτε για τα αναγκαία. Ναι στις απολύσεις και στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Ναι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των ελεύθερων χώρων και σε ό,τι θέλουν οι επίδοξοι επενδυτές. Ναι στην περαιτέρω κατεδάφιση των κοινωνικών υπηρεσιών, την διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, της φαρμακευτικής περίθαλψης. Είπε ναι στην φορομπηξία και στα ατελείωτα χαράτσια που θα έρθουν να προστεθούν στα βάρη της λαϊκής οικογένειας λες και μπορούμε να αντέξουμε ή να πληρώσουμε αυτά που μας έχουν βάλει ήδη. Είπε ναι στις αυξήσεις τιμολόγησης των δημόσιων υπηρεσιών όπως στα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Τα νούμερα είναι αμείλικτα,
·         Mείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% σε όλα τα επίπεδα, που σημαίνει καθαρός μισθός 487€. Mείωση 32% για τους νέους εργαζόμενους έως 25 ετών, που σημαίνει καθαρός μισθός κοντά στα 400€, ενώ σε ορισμένους κλάδους μειώσεις μισθών έως και 50%! Το επίδομα ανεργίας από 461€ μειώνεται σε 356€.
·         Δημοσιονομικά μέτρα: για το 2012, μέτρα ύψους 1,5% του ΑΕΠ (3,3δις €), ενώ για τα έτη 2013-15 τον Ιούνιο, στο πλαίσιο αναθεώρησης του Μεσοπρόθεσμου, προβλέπονται ρητά επιπλέον μέτρα ύψους 5% του ΑΕΠ (περίπου 11δις €). Υπάρχει ρητή δέσμευση ότι τα μέτρα αυτά θα αφορούν κυρίως περικοπές στις δημόσιες δαπάνες με έμφαση τις κοινωνικές δαπάνες, το ασφαλιστικό και τη μισθοδοσία.
·         Περικοπές στις δαπάνες υγείας πάνω από 1,1δις €, περικοπές στις δαπάνες για συντάξεις (επικουρικές, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΝΑΤ) περίπου 600εκ. €, περικοπές στους ΟΤΑ κατά 440εκ. €.
Θα χρειαζόταν πολλές σελίδες μόνο για να απαριθμήσουμε τα νέα μέτρα
την ίδια στιγμή που η πραγματική ανεργία κοντεύει το 1,5 εκατομμύριο.
Η Κυβέρνηση υλοποιώντας τις επιταγές Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. έχει κηρύξει εδώ και καιρό τον κοινωνικό πόλεμο. Με την ψήφιση της κατάπτυστης αυτής συμφωνίας βγάζει την μάσκα της σωτηρίας του λαού και ταυτίζει την σωτηρία της χώρας, με την σωτηρία των τραπεζών στις οποίες διοχετεύει εκ νέου δυσεκατομμύρια. Ταυτίζει την σωτηρία της χώρας με την ανάγκη να εκπληρωθούν οι επιθυμίες των δανειστών, η εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους αποπληρωμής του χρέους. Την ταυτίζει με τις ανάγκες του κεφαλαίου των εργοδοτών και των επενδυτών. Αυτό που υπηρετεί η κοινωνική καταστροφή των μνημονίων, είναι οι αγορές, η ανταγωνιστικότητα, τα κέρδη, η ρευστότητα των τραπεζών.
Είναι φανερό ότι ο δρόμος που μας έβαλαν δεν αποσκοπεί ούτε στην οικονομική εξυγίανση, ούτε στην ανάπτυξη για το «καλό του τόπου», ούτε στην «σωτηρία της πατρίδας». Αποσκοπεί στην συντριβή των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων της πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφείας, για να συνεχίζουν όλοι αυτοί που πλούτιζαν την προηγούμενη περίοδο (τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, κατασκευαστές, ξενοδόχοι) να συνεχίσουν - και σε περίοδο κρίσης - να θησαυρίζουν.
Ο λαός όμως έχει βιώσει με το χειρότερο τρόπο τι σημαίνουν αυτές οι πολιτικές εδώ και δύο χρόνια. Έχει ήδη βιώσει τις συνέπειες του μνημονίου. Πως έχουν το θράσος να συνεχίζουν τα μεγάλα τους ψέματα απέναντι στον άνεργο που έχει χάσει την δουλειά του, απέναντι στον εργαζόμενο που δεν του φτάνουν ούτε για θέρμανση, ούτε πολλές φορές για φαγητό. Απέναντι στον ασθενή που δεν μπορεί να πάρει τα φαρμακά και συναντάει την διάλυση της δημόσιας υγείας. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Τα ψέματα όμως τελειώσανε. Εδώ και δύο χρόνια ο λαός δίνει μεγαλειώδεις μάχες απέναντι σε αυτές τις πολιτικές. Την Κυριακή και ενώ οι βουλευτές της κυβέρνησης ψηφίζανε ναι σε όλα, ο Λαός έδωσε την δικιά του απάντηση στον δρόμο. Με την συγκλονιστική του παρουσία, οι εκαντοτάδες χιλιάδες που διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα δήλωσαν ότι δεν θα αφήσουν να εφαρμοστούν τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που ψηφήστικαν. Δήλωσε ότι δεν χρωστά και ότι αυτό το χρέος δεν είναι δικό δεν το δημιούργησε ο ίδιος. Δήλωσε ότι δεν θα πληρώσει ούτε το χρέος ούτε τα χαράτσια νέα η παλιά που επιβάλει η κυβέρνηση. Φώναξε πως δεν θα αφήσει να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία. Απαίτησε να πέσει τώρα η κυβέρνηση του Μαύρου μετώπου. Δεν υπέκυψε στα εκβιαστικά διλήμματα και την ιδεολογική τρομοκρατία της κυβέρνησης και των ΜΜΕ. Αψήφησε την ατέλειωτη βία των δυνάμεων καταστολής, τους τόνους χημικά, τις διαρκείς επιθέσεις υπερασπίζοντας επί ώρες στο κέντρο της Αθήνας το δικαίωμά του στην ζωή, το δικαίωμά του στον αγώνα!
Εμείς ως επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας δηλώνουμε πως θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστούν οι διατάξεις και οι συμφωνίες της νέας δανειακής σύμβασης. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω! Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στα χαράτσια και την φορομπιχτική πολιτική. Θα υπερασπίσουμε τον χώρο του πρώην αεροδρομίου του ελληνικού και κάθε σπιθαμή δημόσιας γης και περιουσίας. Θα συμβάλουμε σε ένα κίνημα των εργαζομένων και των ανέργων στην περιοχή μας δημιουργώντας τοπικές δράσεις αλλά και συμμετέχοντας οργανωμένα στις κεντρικές. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με επιτροπές και συνελεύσεις κατοίκων σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, σε συντονισμό με τα πρωτοβάθμια σωματεία και όλο τον αγωνιζόμενο λαό θα συμβάλουμε σε ένα κίνημα ανατροπής που θα σαρώσει την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου αλλα και τις πολιτικές τις Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
Συνεχίζουμε μέχρι να γκρεμίσουμε τη κυβέρνηση  και τις πολιτικές
που λεηλατούν το λαό και τους εργαζόμενους.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς το χρέος τους.
Σας καλούμε στην εκδήλωση - συζήτηση της Επιτροπής την Δευτέρα
5 Μαρτίου και ώρα 18:30 στο ΚΑΠΗ του Αγίου Τρύφωνα με θέμα:
Η νέα δανειακή σύμβαση οι συνέπειες της
για την λαϊκή πλειοψηφία και το χρέος του κινήματος
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ
& ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΤΗΣ ΕΕ, TOY Δ.Ν.Τ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ –
ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ