Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει το καταστροφικό για τον τόπο έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. Φορτώνει με τις αντιλαϊκές πολιτικές της και νέα βάρη στο λαό, ξεζουμίζοντας ακόμη περισσότερο το ισχνό εισόδημα των λαϊκών τάξεων, ξεπουλάει ασύστολα ότι έχει απομείνει από τη Δημόσια περιουσία και ξεθεμελιώνει και τα τελευταία απομεινάρια του κοινωνικού κράτους.
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ
Υψώνει όλο και μεγαλύτερους φραγμούς στη μόρφωση και προωθεί μια ακόμα φτωχότερη παιδεία, που σημαίνει και νέα αφαίμαξη για τους γονείς που θα αναγκασθούν να καλύψουν οι ίδιοι τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών τους.
Ψηφίζει το «νέο Λύκειο» με στόχο να χωρίσουν νωρίς-νωρίς τα πρόβατα από τα ερίφια, να σπρώξουν περισσότερα παιδιά στην υποβαθμισμένη και χωρίς προοπτική τεχνική εκπαίδευση για να τα παραδώσουν, φθηνό εργατικό δυναμικό, στην «αγορά εργασίας».
Στο Γενικό Λύκειο καθιερώνουν από την πρώτη τάξη έναν ατέλειωτο μαραθώνιο εξετάσεων, που εύκολα θα αποθαρρύνει όσες και όσους δεν έχουν ισχυρή οικογενειακή υποστήριξη και φροντιστήριο πίσω τους για έναν αγώνα μακράς διάρκειας και αντοχής για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό το ανταγωνιστικό και βαθμοθηρικό σχολείο στην πράξη θα οδηγήσει στην «έξωση»  χιλιάδες μαθητές  από το λύκειο.
Την ίδια στιγμή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης οι ιδιώτες εισβάλουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Δώρο σε αυτούς ήταν η κατάργηση από την Επαγγελματική εκπαίδευση των τομέων Υγείας - Πρόνοιας και γραφικών τεχνών. Αποτέλεσμα ήταν 25.000 μαθητές να μείνουν ξεκρέμαστοι και 2.500 καθηγητές να οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα.
Καθιερώνεται ταυτόχρονα ένας διαρκής εργασιακός εφιάλτης για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων χιλιάδες από τους οποίους θα απολυθούν. Ήδη 10.000  αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν είναι φέτος στα σχολεία. Εκτός από τους 2500 εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων που ήδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, άλλες 3.495 μετακινούνται κυρίως με υποχρεωτικές μετατάξεις.
Τα ΕΠΑΛ αποδυναμωμένα θα φυτοζωούν, 102 ΕΠΑΣ κλείνουν με το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, ενώ αναμένεται και νέο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων.
Στον αντίποδα για μας η παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ισότιμα σε όλους, χωρίς τις οποιεσδήποτε διακρίσεις και ταξικούς φραγμούς.
Δεν θα τους αφήσουμε να ρημάξουν τα όνειρα μας.
Γονείς, εκπαιδευτικοί, και μαθητές, πρέπει να ξεσηκωθούμε. Κάθε σχολείο επιβάλλεται να γίνει κυψέλη αγώνα και αλληλεγγύης, εστία αντίστασης για να μη συνεχιστεί η καταστροφή, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.
Έφτασε η ώρα να πούμε ΩΣ ΕΔΩ !
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ
Η επιλογή του συντονισμένου αποφασιστικού, ανυποχώρητου απεργιακού αγώνα, στη λογική της σύγκρουσης με την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι πλέον μονόδρομος. Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να επιδιώξουμε τη δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου με γονείς, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, ανέργους και νεολαία, μια και δεν υπάρχει τμήμα των λαϊκών τάξεων που μπορεί να γλιτώσει από τις πολιτικές τους. Είναι ένας αγώνας που αφορά και όλους τους κατοίκους της Γλυφάδας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!!!

ΓΛΥΦΑΔΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
                           ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ                            
Τηλ.: 6945754555, 6946505419, 6936838922